Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Duurzaamheid_Sterrenburg_940X463.png.JPG

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het behalen van een duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

 
Werkgelegenheid

Door te investeren in winkelcentrum Sterrenburg worden meer banen gecreëerd. Sterrenburg draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 600 medewerkers uit Dordrecht en omgeving staan in het winkelcentrum voor u klaar.

Sociale Initiatieven

Winkelcentrum Sterrenburg ondersteunt sociale initiatieven zoals e-wheels. Bel bij de paal in Jumbo naar e-wheels en voor de kleine ritjes komen zij u ophalen van winkelcentrum Sterrenburg. U kunt hen ook bellen om u naar het winkelcentrum te brengen via 078 - 2033 444.

 
Recycling

Om zuinig om te gaan met grondstoffen & onze CO2-uitstoot te minimaliseren vinden we het belangrijk om afval te voorkomen, hergebruiken én recyclen. 79% van het afval dat vrij komt in Sterrenburg wordt al gerecycled naar nieuwe grondstoffen en nieuwe energie.

Oplaadpunt elektrische auto's

Elektrische auto’s kunnen worden opgeladen op het parkeerterrein. In totaal zijn er 2 laadpunten op het parkeerdek bij ons winkelcentrum.

 
Biodiversiteit

Het winkelcentrum heeft een groen sedum dak. Dankzij dit dak wordt fijnstof opgevangen, dat verbeterd de luchtkwaliteit rondom het winkelcentrum en brengt meer biodiversiteit in de omgeving.

Heb jij gouden tips voor Sterrenburg?
Geef je mening via deze link >>