Nieuws: Jumbo Sterrenburg verzorgt Koningsontbijt tijdens de Koningsspelen

11 april 2018
Nieuws: Jumbo Sterrenburg verzorgt Koningsontbijt tijdens de Koningsspelen

Op vrijdag 20 april verzorgt Jumbo voor de zesde keer het Koningsontbijt voor de Koningsspelen! Voorafgaand aan de Koningsspelen ontvangen ruim 1,2 basisschoolkinderen dit gevarieerde ontbijt. Samen gezellig en gezond ontbijten. Hoe leuk is dat?

Begin de dag met een Koningsontbijt

Jumbo in winkelcentrum Sterrenburg verzorgt dit jaar voor 19 scholen de koningsontbijtpakketten en dat zijn ongeveer 200 pakketten à 25 kinderen. Donderdag 19 april van 14:00 tot 19:00 uur kunnen de deelnemende scholen de pakketten komen ophalen in het winkelcentrum.

De Koningsspelen

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk ontbijt.

Wat zit er in het pakket?

Het gezonde ontbijt bestaat onder andere uit brood, halvajam, komkommer, appeltjes en melk en is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het voedingscentrum. Nieuw dit jaar is dat het Koningsontbijt voor én door kinderen is samengesteld. Jumbo's Raad van Kinderen heeft namelijk meegedacht.

Doen jouw kids mee aan het Koningsontbijt?

Heb jij gouden tips voor Sterrenburg?
Geef je mening via deze link >>