Vandaag geopend 09:00 - 17:00

Blog: Fun facts over fietsen en meer

20 september 2019

Zaterdag 28 september vindt ‘Sterrenburg Fietst’ plaats in winkelcentrum Sterrenburg. Tijdens dit evenement draait alles om het thema fietsen. Wij delen de leukste weetjes over fietsen en fietsroutes in Dordrecht. Lees snel verder!

5 weetjes over fietsen

Er wordt veel gefietst in ons land. Vaak is dit ook de snelste manier om van A naar B te gaan. Fietsen is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je gezondheid. Wij hebben de leukste fietsfeitjes verzameld!

 • Lengte fietspaden
  Nederland is een echt fietsland. Jong en oud fietst overal heen. Wist jij dat de totale lengte van fietspaden in Nederland 35.000 km is? Er valt dus nog genoeg te fietsen in ons landje.
 • Tweehonderd jaar oud
  De eerste fiets met trappers werd in 1865 gemaakt. Maar eigenlijk is de fiets geboren in 1817, zonder trappers. Dit is dus al meer dan tweehonderd jaar geleden! Ondertussen heeft de fiets verschillende veranderingen ondergaa. Ook nu is de fiets nog volop in ontwikkeling, denk maar aan de populaire elektrische fiets.
 • 18 miljoen fietsen
  In Nederland tellen we ruim 18 miljoen fietsen. Dit betekent dus dat er meer fietsen zijn dan Nederlandse inwoners!
 • Lekker snacken
  Wist je dat je binnen een half uur fietsen een kroket verbrandt? Als je met 20 kilometer per uur fietst, verbrand je 8 calorieën per uur. Tel hier je gewicht bij op en bereken hoeveel calorieën je daadwerkelijk per uur verbrandt. Een persoon van 60 kilo verbrandt gemiddeld 480 calorieën per uur. Dit is meer dan genoeg voor het verbranden van een kroket.
 • 2,9 kilometer per dag
  De fiets wordt ook vaak gebruikt voor korte afstanden. Snel naar de supermarkt, bij iemand op visite, naar school of het werk. Het gemiddelde aantal kilometers dat een Nederlander per dag fietst, ligt op 2,9 kilometer.

Fietsroutes in Dordrecht

De stad Dordrecht heeft veel te bieden voor de fietsliefhebber. Er zijn meer dan 900 rijksmonumenten en twee beschermde stadsgezichten. Het is dan ook een aanrader om te beginnen met fietsen in het oude centrum. Dordrecht heeft 73 verschillende fietsroutes, die je hier kunt vinden. Je geniet van de afwisseling van de historische stad en het polderlandschap. Ook kun je picknicken op een van de prachtige natuurplekjes langs de route. Tip: stap tijdens de fietstocht af voor een bezoekje aan winkelcentrum Sterrenburg voor een welverdiende koffiepauze en wie weet scoor je nog iets leuks in de winkels.

Veel fietsplezier en tot snel in winkelcentrum Sterrenburg!