Blog: 5x leuke zomertips voor Dordrecht

27 juni 2019
Blog: 5x leuke zomertips voor Dordrecht

In Dordrecht staat je een warm onthaal te wachten. De stad doet er namelijk alles aan om het levendig te houden. Zo mengen bewoners en toeristen zich tijdens evenementen, vind je er gezellige hotspots om te eten en drinken én kom je ook cultureel gezien niets te kort. Deze zomer bezoek jij Dordrecht en wel hierom:

Shoppen en lunchen in Winkelcentrum Sterrenburg

Het visitekaartje van Dordrecht is Winkelcentrum Sterrenburg. Met zoveel winkels onder één dak, ben je hier aan het juiste adres voor werkelijk waar alles. Of je nu een picknickmand wilt vullen met de meest heerlijke hapjes voor een picknick in het park of je op zoek bent naar een zomerse outfit: slagen doe je hier zeker. Gaan er ook mensen mee die niet zo van winkelen houden? Geen probleem, hen parkeer je bij een van de leukste lunchgelegenheden in het winkelcentrum. Lunchroom Delicious en eetcafé De Ster zijn echte aanraders.

Dansen en zingen tijdens Big Rivers 2019

Tijdens Big Rivers 2019 verandert Dordrecht in een festivalstad. Van vrijdag 12 juli t/m zondag 14 juli zijn er optredens van bands op verschillende binnen- en buitenpodia door de hele stad. Waar je je ook bevindt, je wordt verrast met livemuziek. Genres als soul, funk, rock, jazz en latin passeren de revue, en daarvoor heb je dansschoenen nodig. Waar je die vindt? Bij Winkelcentrum Sterrenburg natuurlijk.  

Bekijk Dordrecht vanuit een ander perspectief

Natuurpark De Biesbosch is een van de redenen om Dordrecht een bezoek te brengen. Een gedeelte van dit natuurgebied is namelijk neergestreken in ‘Dordt’. Huur een bootje op een zomerse dag of bewandel de natuurpaden. De Biesbosch is letterlijk en figuurlijk altijd in beweging.

Kunst bekijken in het Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum is een van de oudste musea van Nederland. De 19e eeuwse meesters zijn hier goed vertegenwoordigd, maar ze schromen ook niet om de hedendaagse kunst een plekje te geven. Een mooie mix van historische en moderne kunst dus. Vorig jaar gingen ruim 100.000 bezoekers je al voor. Zij bezochten het museum, nu jij nog.   

Heerlijk vertoeven op het terras

Op iedere hoek van de straat vind je een leuk stekje om te eten of drinken. En dat doen we in de zomer het liefst buiten. Deze zomer is de stad Dordrecht jouw favoriet. Goed om te weten is dat er naast bovengenoemde activiteiten nog veel meer leuks te beleven is in het mooie ‘Dordt’. De kans is groot dat je, terwijl je ronddwaalt door de stad, stuit op nieuwe bezienswaardigheden en attracties. Is dat het geval? Dan zit er maar één ding op: elke zomer terugkeren naar het stralende Dordrecht.