Vandaag geopend 11:00 - 18:00

Nieuws: Retail Bouw - Update werkzaamheden

17 november 2020

De uitbreiding van Winkelcentrum Sterrenburg gaat van start! Retail Bouw Nederland BV heeft de opdracht verkregen voor de realisatie van het nieuwe Sterrenburg. Wat jullie kunnen verwachten de aankomende maanden? Projectleider Twan Hulzink en uitvoerder Walter Stapelbroek nemen je mee in de bouwplanning. De komende tijd zullen ook zij je hier regelmatig op de hoogte houden van de voortgang!

Start eerste fase

Maandag 23 november start Retail Bouw met de eerste bouwwerkzaamheden. Omdat bij de bouw veel parkeerplaatsen op het maaiveld worden weggenomen, waaronder een plek voor mindervaliden, zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve parkeerplaats. We zijn met de VvE van de Sterrenburgflat overeengekomen om een tijdelijk parkeerterrein aan te leggen voor de flat, bedoeld voor de flatbewoners. Op de indicatieve tekening hieronder zie je hoe deze tijdelijke herinrichting van het voorterrein vorm krijgt.

Sterrenburg vernieuwing.png

Nadat het tijdelijke parkeerterrein is gerealiseerd, zal een deel van de parkeerplaatsen langs de hellingbaan van de flat weg worden genomen. Op deze manier blijven de bergingen en garageboxen aan de achterzijde van de flat toegankelijk. Vervolgens wordt het resterende terrein afgezet met hekwerken tot aan de oprit van het winkelcentrum. De doorsteek aan de achterzijde van de flat richting de Planetenlaan valt hiermee weg. Dit om het bouwterrein gereed te maken voor onze werkzaamheden.

Sloop- en heiwerkzaamheden

Naar verwachting start Retail Bouw maandag 25 januari met de sloopwerkzaamheden van Kruidvat. De oprit naar het parkeerdek vanaf de Planetenlaan wordt op dat moment afgesloten. De ingang vanaf de Planetenlaan wordt ook deels ingeperkt door het plaatsen van een bouwschutting en -sluis in de passage voor de veiligheid van de bezoekers en de winkeliers.

Daaropvolgend beginnen de heiwerkzaamheden naar verwachting vanaf 15 februari. Afhankelijk van de eventuele weersomstandigheden zal dit circa 6 tot 7 weken in beslag nemen, waarbij enige overlast helaas onvermijdelijk is. Uiteraard probeert Retail Bouw dit zo veel mogelijk te beperken.

Vragen?

Tijdens de werkzaamheden kun je voor vragen terecht bij de bouwkeet op locatie, te herkennen aan het logo van Retail Bouw Nederland. Natuurlijk kun je ook per e-mail contact opnemen via wc-sterrenburg@retail-bouw.nl.