Vandaag geopend 09:00 - 17:30

Nieuws: Sterrenburg in een nieuw jasje

13 november 2020

Het startschot is gegeven voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum Sterrenburg. Na een tijdelijke stop door de uitbraak van het coronavirus kunnen de voorbereidende werkzaamheden worden hervat. Vanaf januari 2021 gaat de vernieuwing van start, welke naar verwachting zal duren tot medio 2022Benieuwd naar alle ontwikkelingen? Lees dan snel verder! 

Jumbo Foodmarkt

Allereerst staat de komst van een zeer ruime Jumbo Foodmarkt (meer dan 4.000 vierkante meter) op de planning. Jumbo Foodmarkt is een concept van Jumbo Supermarkten waar boodschappen doen een belevenis wordt. Je kunt hier alle ingrediënten kopen om zelf een gerecht te bereiden óf een vers bereide kant-en-klaar maaltijd meenemen. 

Daarnaast worden er circa 215 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan circa 165 parkeerplaatsen op het dak van de nieuwe Jumbo Foodmarkt en circa 50 parkeerplaatsen boven de bestaande winkels door een nieuw te realiseren parkeerdek. De oplevering van de Jumbo Foodmarkt staat gepland voor eind 2021. In 2022 verhuist onder andere Lidl naar een compleet nieuwe en grotere winkel op de huidige Jumbo-locatie. 

Een vernieuwde look  

Ook de binnenkant van het winkelcentrum ondergaat een grondige metamorfose. Denk hierbij aan nieuwe plafonds, vloeren, wand- en kolomafwerkingen, verlichting, winkelfronten en puien die onder handen worden genomen. Ook bij binnenkomt staat een verrassing te wachtenDe entrees van het winkelcentrum worden namelijk voorzien van een ‘facelift’. 

Verder wordt Sterrenburg getransformeerd van klassiek winkelcentrum naar Full Service Center. Dit betekent dat het centrum, naast retail, ook faciliteiten krijgt zoals gezondheid en verzorging, een speelgelegenheid voor kinderen, extra zitgelegenheden en een combinatie van verszaken en aanvullende diensten voor huurders en bezoekers. Aan de achterzijde van het winkelcentrum wordt de expeditiestraat van het centrum verbeterd om de bevoorrading van winkels te vergemakkelijken. 

De geplande werkzaamheden vinden plaats in fases. Het winkelcentrum blijft altijd open en toegankelijk voor bezoekers. 

Meer dan een winkelcentrum  

Winkelcentrum Sterrenburg werd geopend in 1973 en is sindsdien een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners uit de gelijknamige wijk. Met een brede mix van 55 winkels en verschillende horecagelegenheden kun je als bezoeker voor iedere boodschap terecht in het winkelcentrum. Waarbij je natuurlijk gebruik kunt maken van de 500 gratis parkeerplekken.  

Dhuidige uitstraling van het winkelcentrum is niet meer van deze tijd. Door de complete vernieuwing van het winkelcentrum de komende tijd willen we het winkelcentrum beter aan laten sluiten bij de wensen van bezoekers en nieuwe huurders om zo het kloppend hart in de wijk Sterrenburg te blijven. 

Niets missen? 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd deze webpagina dan goed in de gaten voor alle updates. Ook op onze Facebookpagina delen we het allerlaatste nieuws!