Vandaag geopend 11:00 - 18:00

Het nieuwe parkeerdek van Sterrenburg

6 april 2022

Een moment waarop velen zitten te wachten… De zelf afgezette rotonde wordt omgetoverd in een professionele rotonde en de belijning van het nieuwe parkeerdek is bijna compleet. Ook wordt het oude gedeelte in fases aangepakt, zodat het parkeerdek één mooi geheel wordt. Lees hier de plannen voor het komende jaar.

11 april: rotonde
Vanaf 11 april wordt er hard gewerkt aan een mooie, professionele rotonde op het parkeerdek, bovenaan de hellingbaan bij de Planetenlaan. Het duurt een paar weken voordat deze staat. Om de werkzaamheden aan de rotonde veilig af te ronden staan er hier vanaf 19 april nog twee verkeersregelaars auto’s te begeleiden. Het hele parkeerdek blijft gedurende deze periode nog steeds toegankelijk.

9 mei: sluiting hellingbaan Planetenlaan
De hellingbaan wordt voorzien van een slijtlaag. Om deze reden zal de hellingbaan naar verwachting een klein weekje gesloten zijn. De andere op- en afgang aan de Galileilaan blijft uiteraard open.

Renovatie oude parkeerdek
Nu er een compleet nieuw parkeerdek boven Jumbo Foodmarkt staat, krijgt het oude parkeerdek ook een renovatie. Om af te zijn van klapperende tegels wordt er een klinkerbestrating aangelegd. Iets waar we naar uitkijken!

De fases zijn zo opgesteld dat de werkzaamheden een rondje maken op het oude parkeerdek. De werkzaamheden starten bij de nieuwe rotonde en verschuiven zich met de verkeersrichting mee naar de hellingbaan aan de Galileilaan. Vervolgens gaan ze weer terug met de verkeersrichting mee naar de rotonde. Voor elke fase wordt er een rijstrook aangelegd over de huidige parkeerplaatsen, zodat de doorstroom van auto’s over het hele parkeerdek mogelijk blijft. Dit betekent wel dat we tijdelijk minder parkeerplaatsen hebben op het huidige parkeerdek dan je van ons gewend bent.

25 april - 16 mei: Het eerste gedeelte van de werkzaamheden vindt plaats vanaf de nieuwe rotonde tot aan de helft van het oude parkeerdek.

16 mei - 1 juni: Het tweede gedeelte start 16 mei en bevindt zich van de helft van het oude parkeerdek tot aan het einde van het parkeerdek.

13 juni - 17 juni: Wanneer het tweede gedeelte is afgerond starten de bouwspecialisten op 1 juni aan de bestrating aan de hellingbaan aan de Galileilaan. Let op! De op- en afgang aan de Galileilaan is voor deze week gesloten. De op- en afgang aan de Planetenlaan blijft open.  

16 juni - 4 juli: Na de hellingbaan aan de Galileilaan gaan de werkzaamheden met de verkeersrichting mee terug naar de nieuwe rotonde. Vanaf 16 juni wordt de eerste helft aangepakt.

4 juli - 18 juli: Vanaf 4 juli wordt de tweede helft aangepakt.

18 juli – eind juli: Het laatste stukje van het parkeerdek is aan de beurt! Dit zijn de parkeerplekken naast de entree van het winkelcentrum. Naar verwachting is de nieuwe bestrating eind juli aangelegd en liggen er twee rijbanen op het parkeerdek zonder klapperende tegels.

Onze bezoekers genieten al van een deel van het nieuwe Sterrenburg. Elke keer komen we weer een stap dichter bij een vernieuwd winkelcentrum en via deze weg krijgt ook het parkeerdek een nieuwe uitstraling. Heb jij eigenlijk een favoriet parkeerplekje op het dek?

Nieuwsgierig naar de komende werkzaamheden? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!