Vandaag geopend 09:00 - 17:30

Het officiële startsein voor vernieuwing Sterrenburg

3 februari 2021

Op dinsdag 2 februari gaven wethouder Maarten Burggraaf van Gemeente Dordrecht, managing director Pieter Polman van Wereldhave en ondernemers Jan-Willem en Jeroen Lemkes van Jumbo het officiële startsein voor de uitbreiding en vernieuwing van winkelcentrum Sterrenburg. Tijdens een livestream show (die hier is terug te kijken) werden de eerste impressies onthuld van het nieuwe centrum en werd er aansluitend gestart met de sloopwerkzaamheden.

“Wij investeren in winkelcentrum Sterrenburg omdat we sterk geloven in de kracht van het centrum, de binding met de bezoekers en klanten uit Dordrecht en de kwaliteit van de ondernemers. De samenwerking met onze partners Jumbo en de Gemeente Dordrecht is zeer constructief en gericht op de toekomst. Dit alles maakt dat ik vol trots en met vertrouwen het startsein geef voor deze vernieuwing”, aldus Pieter Polman van Wereldhave.

“Het is nog even doorbijten, maar straks staat hier een fris nieuw winkelcentrum met onder andere de grootste supermarkt van Dordrecht. En dat verdient de grootste wijk van onze stad! Dit winkelcentrum wordt het kloppend hart van de wijk, waar ondernemers, bewoners en bezoekers naar elkaar om kijken, maar veel belangrijker is de manier waarop de ondernemers hier samen invulling geven aan een modern winkelcentrum met nieuw elan. Wat mij betreft is Sterrenburg een mooi voorbeeld van hoe wij samen Dordt mooier en leefbaarder maken", aldus Maarten Burggraaf van Gemeente Dordrecht.

“Met de mogelijkheid die ons nu wordt geboden, gaan we een geweldige Jumbo Foodmarkt bouwen. Niet alleen voor de dagelijkse of wekelijkse boodschap, maar tevens een unieke belevenis, die het boodschappen doen een nieuwe dimensie geeft. Op al 8 locaties in Nederland een bewezen publiekslieveling. Mooi dat die nu ook voor de inwoners van de Drechteden beschikbaar komt en geweldig passend in winkelcentrum Sterrenburg”, aldus Jan-Willem Lemkes van Jumbo Dordrecht.

De vernieuwing en uitbreiding van het centrum zal naar verwachting duren tot medio 2022 en heeft als doel om het centrum weer op de behoeften van de moderne consument te laten aansluiten. Daarnaast wordt ingezet op het aantrekken van nieuwe huurders en het verbeteren van de branchering.

Uitbreiding met Jumbo Foodmarkt en metamorfose van het centrum
De werkzaamheden beginnen met de sloop van de hellingbaan naar het parkeerdek gelegen aan de Planetenlaan om plaats te maken voor de nieuwe Jumbo Foodmarkt Dordrecht. Naar verwachting opent Jumbo Foodmarkt Dordrecht, met een oppervlakte van ruim 4.000 vierkante meter, in het voorjaar van 2022 haar deuren. Daarnaast worden er netto 200 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, deels op het dak van de nieuwe Jumbo Foodmarkt en deels boven de bestaande winkels door een nieuw te realiseren parkeerdek. Na oplevering van de Jumbo Foodmarkt verhuist onder andere Lidl in 2022 naar een compleet nieuwe en grotere winkel op de voormalige Jumbo locatie.

Ook de binnenzijde van het centrum krijgt een upgrade met onder andere nieuwe plafonds, vloeren, wand- en kolomafwerkingen en verlichting. Tenslotte krijgen de entrees van het centrum een facelift. De branchering van het centrum wordt versterkt door toevoeging van andere functies naast retail zoals food & beverage en verzorging, ruim voldoende zitgelegenheid, een combinatie van verszaken en aanvullende diensten voor huurders en bezoekers. Aan de achterzijde wordt de expeditiestraat van het centrum aanzienlijk verbeterd om de bevoorrading van winkels beter te faciliteren. Het ontwerp van het ‘nieuwe Sterrenburg’ is van de hand van SUM architecten en de ontwikkeling wordt begeleid door ontwikkelaar NEOO.

Start werkzaamheden: hellingbaan naar parkeerdek aan Planetenlaan afgesloten
Vanaf februari 2021 vinden er sloopwerkzaamheden plaats aan de hellingbaan naar het parkeerdek gelegen aan de Planetenlaan. Deze hellingbaan is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer tot de geplande heropening in mei 2021. Toegang tot het parkeerdek is tijdens deze periode enkel mogelijk via de Galileïlaan.

Alle geplande werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en tijdens de vernieuwing wordt er alles aan gedaan om ongemak voor bezoekers minimaal te houden. Het winkelcentrum blijft tijdens de vernieuwing altijd open en toegankelijk voor bezoekers.

Tijdens de vernieuwing van Sterrenburg worden er regelmatig updates en foto’s op de Sterrenburg Vernieuwt pagina en de Facebookpagina van het centrum geplaatst. De gehele livestream van 2 februari is hier terug te kijken en de aftermovie hieronder.