Vandaag geopend 11:00 - 17:00
Nieuw parkeerdek met op- en afgang geopend

Nieuw parkeerdek met op- en afgang geopend

12 november 2021

Een groot moment is aangebroken in Sterrenburg! Na 11 maanden hard werken hebben de bouwlui wederom bewezen dat ze echte vakmannen zijn. Waar eerst nog gras lag, staat nu een gloednieuw gebouw met een nieuw parkeerdek.

Nieuw parkeerdek met op- en afgang
Sterrenburg is circa 150 parkeerplaatsen rijker! Het gloednieuwe parkeerdek opent zich vandaag voor bezoekers. En dat niet alleen… Na een aantal maanden de helling aan de Planetenlaan te hebben gebruikt voor alleen het oprijden van het parkeerdek, is deze nu ook beschikbaar voor het afrijden van het parkeerdek. Daarbij zijn ook de nieuwe rolpaden open voor gebruik, dat klinkt als relaxed shoppen!

Passage en entree Planetenlaan
Je bent wellicht al door de tijdelijke entreetunnel gelopen aan de Planetenlaan. Hoewel door een tunnel lopen erg spannend is, vertellen we enthousiast dat de nieuwe entree steeds meer vorm krijgt. Het plafond van de nieuwe passage is gestuukt en bijna klaar voor een laagje verf en mooie verlichting. Bovendien wordt de verbrede passage voorzien van nieuw natuursteen. Ze zijn hier nog ongeveer 3 weken mee bezig en dan is het mogelijk om door de nieuwe passage en entree heen te wandelen. 

Jumbo Foodmarkt, Bonne Fleur en Shoeby
Naast het parkeerdek, de op- en afgang van het parkeerdek en de passage en entree aan de Planetenlaan is er ook hard gewerkt aan de units van de Jumbo Foodmarkt, Bonne Fleur en Shoeby. Deze winkels zijn zo goed als klaar om van binnen verder verbouwd en ingericht te worden. Zij zullen in januari en februari hun deuren openen. Eerst gaan we met z’n allen maar eens goed van de feestdagen genieten!

Meer vernieuwingen in het verschiet
In de loop van 2022 krijgt ook de binnenzijde van het centrum een metamorfose. Er komen onder andere nieuwe plafonds, vloeren, verlichting, extra zitgelegenheid, een upgrade van de entrees en moderne winkelpuien.

Nieuw parkeerdek met op- en afgang opent vrijdagmiddag 12 november

Nieuw parkeerdek met op- en afgang opent vrijdagmiddag 12 november

8 november 2021

Na lang gewacht te hebben is het tijd! Sinds januari was de op- en afgang van het parkeerdek aan de Planetenlaan gesloten en sinds eind mei is deze opnieuw geopend voor alleen het oprijden van het parkeerdek. Inmiddels zijn we weer zover!

Op vrijdagmiddag 12 november wordt het nieuwe parkeerdek vrijgegeven voor onze bezoekers. Daarbij zal ook de op- en afgang van het parkeerdek aan de Planetenlaan weer beschikbaar zijn voor tweerichtingsverkeer. Het is dan mogelijk om, naast de afrit aan de Galileilaan, ook bij de Planetenlaan het parkeerdek af te rijden.

Maar dat is nog niet alles… Deze vrijdag wordt ook het lege gebouw van de Jumbo Foodmarkt opgeleverd. Na maanden hard werken staat het gebouw stevig en zijn de werkzaamheden van buiten klaar.

Blijf op de hoogte
We naderen bijna het eind van de verbouwing aan de Planetenlaanzijde. Nieuwsgierig wat er nog staat te gebeuren? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Update verdieping expeditiestraat

Update verdieping expeditiestraat

3 november 2021

Nu we langzaam de koude wintermaanden trotseren kunnen we met een gerust hart vertellen dat de werkzaamheden aan de Planetenlaanzijde bijna zijn afgerond! Beetje bij beetje naderen we ook het eind van het eerste deel van de expeditiestraat en tunnel.

In onze vorige update vertelden we hoe de uitbreiding en vernieuwing de ondernemers van Sterrenburg helpt. Door de expeditiestraat en tunnel te verlagen wordt deze toegankelijker voor vrachtwagens en zal het laden en lossen van goederen beter en veiliger verlopen.

Op dit moment vindt het eerste gedeelte van de verdieping plaats en is fase 2 bijna afgerond. Het stuk achter bij Van Pelt Kappers tot het magazijn van de Jumbo is dan verdiept. Alle werkzaamheden van het eerste gedeelte van de expeditiestraat en tunnel zal medio november gereed zijn. In januari 2022 zal het tweede gedeelte van de verdieping van de expeditiestraat plaatsvinden. De hardwerkende bouwlui, bezoekers en omwonende verdienen eerst een welverdiende rust in de decembermaand!

Parkeren
Om alles veilig te laten verlopen kunnen we ook jullie hulp gebruiken. Doordat de expeditiestraat vanuit twee kanten nu tijdelijk doodlopend is ontstaat er tweerichtingsverkeer waar het voorheen eenrichtingsverkeer was. Om deze situatie veilig te houden vragen wij onze bezoekers te parkeren op het gratis parkeerdek in plaats van de bedieningsstraat, achter bij de Lidl. Op deze wijze kunnen de vrachtwagens veilig hun goederen laden en lossen en de expeditiestraat weer verlaten.

En alvast wat leuks om naar uit te kijken… Binnenkort zal ook het nieuwe parkeerdek op de nieuwe Jumbo Foodmarkt openen! Meer informatie volgt snel.

Nieuwsgierig naar de komende werkzaamheden? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vernieuwing entree Planetenlaan

Vernieuwing entree Planetenlaan

10 september 2021

Inmiddels zijn we al aardig op weg met de verbouwing van Sterrenburg. Stukje bij beetje werken we eraan om Sterrenburg mooier en gezelliger te maken. We geven je graag een update over de veranderingen.

In de vorige update las je over de expeditiestraat en tunnel. Deze week gaan we verder met de vernieuwing door sloopwerkzaamheden van de oude puien bij de oude Kruidvat en Shoeby aan de Planetenlaanzijde. Rondom het bouwgebied worden hekwerken geplaatst, zodat er nog altijd veilig gewinkeld kan worden.

Verandering ingang

Omdat ook de huidige ingang van het winkelcentrum aan de Planetenlaan bij de voormalige Shoeby en het plafond worden gesloopt, komt er een nieuwe tijdelijke entree met bouwhekken eromheen. Vervolgens wordt er een permanente tunnel gemaakt, zodat de entree via de Planetenlaan bereikbaar blijft. De nieuwe route wordt aangeven met bouwdoeken en pijlen. De verwachting is dat deze werkzaamheden deze herfst nog afgerond kunnen worden.

Blijf op de hoogte

We zijn voor jou en voor onze ondernemers hard aan het werk voor een nieuw Sterrenburg. We kijken uit naar het resultaat voor jou en voor ons. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan onze Facebook én website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Verbouwing expeditiestraat van start

Verbouwing expeditiestraat van start

30 augustus 2021

We zijn al een eind op weg met de vernieuwing van winkelcentrum Sterrenburg. Niet alleen komt er een mooier, gezelliger winkelcentrum voor de bezoekers, ook voor de ondernemers gaan we aan de slag! Vandaag start namelijk de verbouwing aan de expeditiestraat.

Winkelcentrum Sterrenburg is niks zonder de stralende ondernemers die de bezoekers elke dag verwelkomen. Met de renovatie nemen we daarom ook graag de ondernemers in gedachten en komt nu de expeditiestraat en tunnel aan bod. De expeditiestraat is de straat aan de achterzijde van de winkels waar de vrachtwagens de goederen laden en lossen. Om dit toegankelijker en veiliger te maken gaan de hardwerkende bouwlui de straat verlagen, wordt er een damwand aangebracht en passen ze de bevoorradingsopgangen naar de expeditiedeuren aan waar nodig is. Zo komen al jouw favoriete producten elke dag veilig in de winkel te liggen!  

Verbouwing opgesplitst in twee delen
De verbouwing van de expeditiestraat en tunnel is in twee delen opgesplitst. Het eerste deel van de planning start vandaag en is medio november gereed, dit is achter bij Van Pelt Kappers tot Jumbo. Het tweede gedeelte van de werkzaamheden start medio januari 2022 en zal naar verwachting eind mei 2022 gereed zijn, dit is achter van Jumbo t/m de entree bij Multivlaai. De twee delen zijn elk onderverdeeld in meerdere fases, waarbij per fase een gedeelte van de straat en tunnel wordt aangepakt.   

Parkeren expeditiestraat
De verbouwing zal geen hinder opleveren voor onze bezoekers. Echter, door de verbouwing zal de expeditiestraat tijdelijk doodlopend zijn en ontstaat er in plaats van een eenrichtingsverkeer een tweerichtingsverkeer. Om dubbel parkeren en ophoudend verkeer te voorkomen vragen wij in bovenstaande periode of al onze bezoekers op het gratis parkeerdek willen parkeren en niet in de bedieningsstraat, achter bij de Lidl. Zo zorgen we samen voor een goed verloop van de verbouwing.

Blijf op de hoogte
We zijn voor onze ondernemers en jou hard aan het werk  en kijken allen uit naar het nieuwe Sterrenburg voor jou en voor ons. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Update uitbreiding Sterrenburg zomervakantie

Update uitbreiding Sterrenburg zomervakantie

14 juli 2021

De zomer is begonnen, maar aan een gloednieuw Sterrenburg wordt nog altijd hard gewerkt! We zijn inmiddels al bijna een half jaar bezig met de verbouwing van het winkelcentrum en hebben al een aantal updates kunnen geven. Langzaam maar zeker krijgt de uitbreiding van Sterrenburg vorm!

De hardwerkende bouwlui zijn goed op weg. Zo is het metselwerk al van start gegaan en zal het laatste deel van de staalconstructie de komende 2 weken worden aangebracht. Deze zal over de passage aan de zijde van de Planetenlaan worden heen gebouwd. Tot slot zal hier het laatste deel van de dakvloer met beton druklaag over komen. Ook voor het parkeerdek gaan ze deze week de basis binnen en buiten leggen voor een dakbedekking, we houden alle klanten van Sterrenburg namelijk graag netjes en droog!

De hellingbaan aan de Planetenlaan is ook al enkele weken in gebruik. We willen nog graag even benadrukken dat dit een eenrichtingsverkeer naar boven is, het is dus niet mogelijk om deze baan af te rijden. Voor voetgangers en fietsverkeer is deze hellingbaan ook gevaarlijk en is het niet toegestaan om deze te betreden, safety first! Na de zomer wordt deze hellingbaan weer tweerichtingsverkeer, dus nog eventjes geduld.

Zomervakantie
Om de harde werkers ook wat van de zomer te laten meemaken zullen de werkzaamheden in een wat gematigder tempo doorgaan. Het team zal onderling gespreid van het zonnetje gaan genieten, zodat de bouw in de vakantie ook nog door zal gaan.

Tijdens jouw zomer nog steeds nieuwsgierig naar de werkzaamheden? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuwe opgang naar parkeerdek geopend

Nieuwe opgang naar parkeerdek geopend

31 mei 2021

Eerste realisatie vernieuwing Sterrenburg is een feit

Vorig jaar heeft Wereldhave het startschot gegeven voor de vernieuwing en uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht. Tot medio 2022 zullen er werkzaamheden plaatsvinden om het centrum beter op de behoeften van de moderne consument te laten aansluiten.

Met de opening van de nieuwe parkeerdekopgang aan de Planetenlaan is de eerste realisatie een feit. Vandaag is de nieuwe opgang open gegaan voor alle bezoekers. Hiermee wordt het voor bezoekers nu ook mogelijk om vanaf de Planetenlaan het parkeerdek op te rijden. Voor nu is de opgang alleen open voor het oprijden van het parkeerdek en dus eenrichtingsverkeer. We verwachten dat de helling weer wordt vrijgegeven voor tweerichtingsverkeer eind derde kwartaal. De andere opgang is gevestigd aan de Galileilaan en deze is voor zowel oprijden als afrijden bereikbaar. Met de opening van deze nieuwe opgang wordt het voor bezoekers nog makkelijker om het parkeerdek snel te bereiken.

Momenteel zijn er 650 gratis parkeerplekken op- en rondom het centrum, dit jaar zullen daar nog eens circa 200 gratis parkeerplekken bij komen.

Meer vernieuwingen in het verschiet
Niet alleen de buitenzijde wordt vernieuwt ook de binnenzijde van het centrum krijgt een metamorfose. Er komen onder andere nieuwe plafonds, vloeren, verlichting, extra zitgelegenheid, een upgrade van de entrees en moderne winkelpuien.

Sterrenburg krijgt grootste supermarkt van Dordrecht
Als klap op de vuurpijl opent Jumbo begin 2022 een Jumbo Foodmarkt in Sterrenburg. Gezien de omvang van dit Foodmarkt concept zijn er hier maar acht van in heel Nederland. De toekomstige Jumbo Foodmarkt in Sterrenburg wordt daarmee ook direct de grootste supermarkt in Dordrecht!

Opgang parkeerdek Planetenlaan opent maandag 31 mei

Opgang parkeerdek Planetenlaan opent maandag 31 mei

26 mei 2021

Na hard werken staat het eerste deel van vernieuwing Sterrenburg klaar! In ons vorige bericht gaven we aan nog eventjes te moeten wachten op het vernieuwde parkeerdekopgang aan zijde Planetenlaan, maar nu is het eindelijk zo ver!

Op maandag 31 mei 2021 gaat de nieuwe opgang naar het parkeerdek aan de Planetenlaan open voor bezoekers. Let op! dit is eenrichtingsverkeer om alleen het parkeerdek op te rijden. De op- en afrit aan de Galileilaan is open voor zowel het op- en afrijden van het parkeerdek.

Via de nieuwe extra opgang zal een bezoekje aan het winkelcentrum voor veel klanten van het winkelcentrum nu nog makkelijker zijn. Ben jij ook zo blij dat deze oprit weer open gaat?

Blijf op de hoogte
We zijn nog zeker niet klaar met het vernieuwen en uitbreiden van winkelcentrum Sterrenburg! Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en al het moois dat nog komt? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Verbouwingsupdate vernieuwing Sterrenburg

Verbouwingsupdate vernieuwing Sterrenburg

4 mei 2021

De hellingbaan, de staalconstructie en de dakvloer. Kunnen onze bouwers het maken? Nou, en, of! Wil je weten wat er de komende weken op de planning staat? Lees dan snel verder! We vinden het namelijk erg belangrijk dat je precies weet wat de voorderingen zijn rondom jouw (vernieuwde) lievelingswinkelcentrum.

Weet je nog dat we in onze vorige update spraken over het staalframe en de fundering? Deze worden in week 18 gelegd. Daarna is de kanaalplaatvloer aan de beurt én als de weergoden het toelaten starten de werklui in week 20 met de wapening, wegdekverwarming en het storten van de druklaag. Vervolgens kun je in week 21 de rijbaangeleiders en de (tijdelijke) beschermring verwachten.

Parkeerdekopgang Planetenlaan
En het vernieuwde parkeerdekopgang aan zijde Planetenlaan die 7 mei zou open gaan? Daar moet je nog héél even op wachten. Hoewel we hoopten op 7 mei, wordt de baan naar verwachting vrijgegeven voor publiek op maandag 31 mei. Op de foto zie je een sfeerimpressie van wat je kunt verwachten, maar let op! De opgang ziet er straks nog niet direct uit zoals op de foto. Deze is enkel gebruiksgereed. Voor het eindresultaat moeten we nog even geduldig zijn.

Zoals je leest, wordt er hard gewerkt aan het nieuwe Sterrenburg voor jou en voor ons. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan onze social media kanalen én website in de gaten voor de laatste updates.

Update uitbreiding Sterrenburg

Update uitbreiding Sterrenburg

2 april 2021

Een gloednieuw Sterrenburg, daar wordt hard aan gewerkt! Je bent er ongetwijfeld langs gelopen, gefietst of gereden en misschien vroeg je je toen af: wat doen die hardwerkende mannen precies? Die vraag wordt hieronder beantwoord, want wij vinden het belangrijk dat jij weet waarmee we bezig zijn tijdens de vernieuwing van winkelcentrum Sterrenburg.

Je weet wat ze zeggen: alles valt of staat met een juiste fundering. En die fundering, daar zijn de heren van Retailbouw druk mee bezig. Volgende week zit het eerste deel erop: het heiwerk. De  heipalen werden in de grond geslagen, zodat alles zo stevig als een huis staat. Vervolgens wordt de balkfundering gestort. Vanaf week 15 wordt er gestart met het opbouwen van de nieuwe hellingbaan naar het parkeerdek. Vanaf week 18 en 19 hopen we te kunnen starten met de staalconstructie en daarop aansluitend de 1e verdiepingsvloeren.

Werkzaamheden Pasen
Op Goede Vrijdag gaan de werkzaamheden door. Tijdens Eerste en Tweede Paasdag leggen de mannen hun gereedschap neer en worden er geen werkzaamheden uitgevoerd.

Zoals je hoort wordt er hard gewerkt in Winkelcentrum Sterrenburg. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de bouw? Houd dan onze Facebook goed in de gaten voor het laatste nieuws of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het officiële startsein voor vernieuwing Sterrenburg

Het officiële startsein voor vernieuwing Sterrenburg

3 februari 2021

Op dinsdag 2 februari gaven wethouder Maarten Burggraaf van Gemeente Dordrecht, managing director Pieter Polman van Wereldhave en ondernemers Jan-Willem en Jeroen Lemkes van Jumbo het officiële startsein voor de uitbreiding en vernieuwing van winkelcentrum Sterrenburg. Tijdens een livestream show (die hier is terug te kijken) werden de eerste impressies onthuld van het nieuwe centrum en werd er aansluitend gestart met de sloopwerkzaamheden.

“Wij investeren in winkelcentrum Sterrenburg omdat we sterk geloven in de kracht van het centrum, de binding met de bezoekers en klanten uit Dordrecht en de kwaliteit van de ondernemers. De samenwerking met onze partners Jumbo en de Gemeente Dordrecht is zeer constructief en gericht op de toekomst. Dit alles maakt dat ik vol trots en met vertrouwen het startsein geef voor deze vernieuwing”, aldus Pieter Polman van Wereldhave.

“Het is nog even doorbijten, maar straks staat hier een fris nieuw winkelcentrum met onder andere de grootste supermarkt van Dordrecht. En dat verdient de grootste wijk van onze stad! Dit winkelcentrum wordt het kloppend hart van de wijk, waar ondernemers, bewoners en bezoekers naar elkaar om kijken, maar veel belangrijker is de manier waarop de ondernemers hier samen invulling geven aan een modern winkelcentrum met nieuw elan. Wat mij betreft is Sterrenburg een mooi voorbeeld van hoe wij samen Dordt mooier en leefbaarder maken", aldus Maarten Burggraaf van Gemeente Dordrecht.

“Met de mogelijkheid die ons nu wordt geboden, gaan we een geweldige Jumbo Foodmarkt bouwen. Niet alleen voor de dagelijkse of wekelijkse boodschap, maar tevens een unieke belevenis, die het boodschappen doen een nieuwe dimensie geeft. Op al 8 locaties in Nederland een bewezen publiekslieveling. Mooi dat die nu ook voor de inwoners van de Drechteden beschikbaar komt en geweldig passend in winkelcentrum Sterrenburg”, aldus Jan-Willem Lemkes van Jumbo Dordrecht.

De vernieuwing en uitbreiding van het centrum zal naar verwachting duren tot medio 2022 en heeft als doel om het centrum weer op de behoeften van de moderne consument te laten aansluiten. Daarnaast wordt ingezet op het aantrekken van nieuwe huurders en het verbeteren van de branchering.

Uitbreiding met Jumbo Foodmarkt en metamorfose van het centrum
De werkzaamheden beginnen met de sloop van de hellingbaan naar het parkeerdek gelegen aan de Planetenlaan om plaats te maken voor de nieuwe Jumbo Foodmarkt Dordrecht. Naar verwachting opent Jumbo Foodmarkt Dordrecht, met een oppervlakte van ruim 4.000 vierkante meter, in het voorjaar van 2022 haar deuren. Daarnaast worden er netto 200 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, deels op het dak van de nieuwe Jumbo Foodmarkt en deels boven de bestaande winkels door een nieuw te realiseren parkeerdek. Na oplevering van de Jumbo Foodmarkt verhuist onder andere Lidl in 2022 naar een compleet nieuwe en grotere winkel op de voormalige Jumbo locatie.

Ook de binnenzijde van het centrum krijgt een upgrade met onder andere nieuwe plafonds, vloeren, wand- en kolomafwerkingen en verlichting. Tenslotte krijgen de entrees van het centrum een facelift. De branchering van het centrum wordt versterkt door toevoeging van andere functies naast retail zoals food & beverage en verzorging, ruim voldoende zitgelegenheid, een combinatie van verszaken en aanvullende diensten voor huurders en bezoekers. Aan de achterzijde wordt de expeditiestraat van het centrum aanzienlijk verbeterd om de bevoorrading van winkels beter te faciliteren. Het ontwerp van het ‘nieuwe Sterrenburg’ is van de hand van SUM architecten en de ontwikkeling wordt begeleid door ontwikkelaar NEOO.

Start werkzaamheden: hellingbaan naar parkeerdek aan Planetenlaan afgesloten
Vanaf februari 2021 vinden er sloopwerkzaamheden plaats aan de hellingbaan naar het parkeerdek gelegen aan de Planetenlaan. Deze hellingbaan is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer tot de geplande heropening in mei 2021. Toegang tot het parkeerdek is tijdens deze periode enkel mogelijk via de Galileïlaan.

Alle geplande werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en tijdens de vernieuwing wordt er alles aan gedaan om ongemak voor bezoekers minimaal te houden. Het winkelcentrum blijft tijdens de vernieuwing altijd open en toegankelijk voor bezoekers.

Tijdens de vernieuwing van Sterrenburg worden er regelmatig updates en foto’s op de Sterrenburg Vernieuwt pagina en de Facebookpagina van het centrum geplaatst. De gehele livestream van 2 februari is hier terug te kijken en de aftermovie hieronder.

video startsein
Livestream kick-off vernieuwing Sterrenburg

Livestream kick-off vernieuwing Sterrenburg

21 januari 2021

Anders dan anders… vieren we op dinsdag 2 februari om 15:00 het officiële startsein voor de herontwikkeling van winkelcentrum Sterrenburg.

De werkzaamheden omvatten o.a. de uitbreiding van het winkelcentrum voor een Jumbo Foodmarkt, honderden nieuwe en gratis parkeerplaatsen en een metamorfose van het interieur van het centrum. Graag nodigen wij iedereen uit om deze feestelijke start van de vernieuwing, het onthullen van de eerste impressies van het nieuwe Sterrenburg en een sneak preview van de nieuwe Jumbo Foodmarkt in een livestream show met ons te volgen!

Programma

15:00 - Welkom en opening door Pieter Polman, Wereldhave

15:05 - Videoboodschap van wethouder Maarten Burggraaf, Gemeente Dordrecht

15:10 - Onthulling van het nieuwe Sterrenburg en introductie van de nieuwste Jumbo Foodmarkt door Jan-Willem en Jeroen Lemkes (Jumbo) en Pieter Polman.

Livestream link
Kijk met ons mee via een livestream op 2 februari 15:00 op sterrenburg.nl/livestream*

 

* Deze link werkt pas op 2 februari 15:00.

Op- en afgang parkeerdek afgesloten aan Planetenlaan

Op- en afgang parkeerdek afgesloten aan Planetenlaan

21 januari 2021

Het is je misschien al opgevallen: de vernieuwing van winkelcentrum Sterrenburg is van start gegaan! Wat er als volgende punt op de planning van Retailbouw staat? Het slopen van de voormalige Kruidvat unit en de parkeeropgang aan de Planetenzijde. Dit moet gesloopt worden, zodat daarna de Jumbo Foodmarkt gebouwd kan worden op o.a. die plek.

Op maandag 25 januari 2021 gaat de op- en afgang naar het parkeerdek aan de Planetenlaan voor circa 4 maanden dicht. Vanaf maandag 25 januari zullen we automobilisten door middel van bebording omleiden naar de andere op- en afgang naast restaurant Lotus (Galileilaan zijde). Bang dat je de weg niet kunt vinden? Met de verwijzing op de borden wordt je naar de andere parkeerdek opgang geleid. De eerste week zullen er verkeersregelaars ingezet worden om de doorstroming te begeleiden. 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom winkelcentrum Sterrenburg en de verbouwing? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Kruidvat verhuist!

Kruidvat verhuist!

2 december 2020

De vernieuwing van Sterrenburg gaat nu echt starten en dat betekent ook wat voor de locatie van ondernemers in het winkelcentrum. De eerste verhuizing die op de planning staat? Dat is Kruidvat.

Een tijdelijke locatie

Kruidvat vestigt zich tijdelijk in het oude pand van Bonnefleur, tussen Jamin en Kippie in. Dit pand zullen zij tijdelijk bemannen, totdat ze in een later traject overgaan naar een gloednieuwe ruimte. De laatste verkoopdag op de oude locatie is 19 december 17:00. Zij zullen open gaan op de nieuwe locatie op 20 december om 12:00. Zodra Kruidvat verhuisd is, gaan we aan de slag met de sloop van het huidige pand voor de uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg.

Nieuws: Retail Bouw - Update werkzaamheden

Nieuws: Retail Bouw - Update werkzaamheden

17 november 2020

De uitbreiding van Winkelcentrum Sterrenburg gaat van start! Retail Bouw Nederland BV heeft de opdracht verkregen voor de realisatie van het nieuwe Sterrenburg. Wat jullie kunnen verwachten de aankomende maanden? Projectleider Twan Hulzink en uitvoerder Walter Stapelbroek nemen je mee in de bouwplanning. De komende tijd zullen ook zij je hier regelmatig op de hoogte houden van de voortgang!

Start eerste fase

Maandag 23 november start Retail Bouw met de eerste bouwwerkzaamheden. Omdat bij de bouw veel parkeerplaatsen op het maaiveld worden weggenomen, waaronder een plek voor mindervaliden, zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve parkeerplaats. We zijn met de VvE van de Sterrenburgflat overeengekomen om een tijdelijk parkeerterrein aan te leggen voor de flat, bedoeld voor de flatbewoners. Op de indicatieve tekening hieronder zie je hoe deze tijdelijke herinrichting van het voorterrein vorm krijgt.

Sterrenburg vernieuwing.png

Nadat het tijdelijke parkeerterrein is gerealiseerd, zal een deel van de parkeerplaatsen langs de hellingbaan van de flat weg worden genomen. Op deze manier blijven de bergingen en garageboxen aan de achterzijde van de flat toegankelijk. Vervolgens wordt het resterende terrein afgezet met hekwerken tot aan de oprit van het winkelcentrum. De doorsteek aan de achterzijde van de flat richting de Planetenlaan valt hiermee weg. Dit om het bouwterrein gereed te maken voor onze werkzaamheden.

Sloop- en heiwerkzaamheden

Naar verwachting start Retail Bouw maandag 25 januari met de sloopwerkzaamheden van Kruidvat. De oprit naar het parkeerdek vanaf de Planetenlaan wordt op dat moment afgesloten. De ingang vanaf de Planetenlaan wordt ook deels ingeperkt door het plaatsen van een bouwschutting en -sluis in de passage voor de veiligheid van de bezoekers en de winkeliers.

Daaropvolgend beginnen de heiwerkzaamheden naar verwachting vanaf 15 februari. Afhankelijk van de eventuele weersomstandigheden zal dit circa 6 tot 7 weken in beslag nemen, waarbij enige overlast helaas onvermijdelijk is. Uiteraard probeert Retail Bouw dit zo veel mogelijk te beperken.

Vragen?

Tijdens de werkzaamheden kun je voor vragen terecht bij de bouwkeet op locatie, te herkennen aan het logo van Retail Bouw Nederland. Natuurlijk kun je ook per e-mail contact opnemen via wc-sterrenburg@retail-bouw.nl.

Nieuws: Sterrenburg in een nieuw jasje

Nieuws: Sterrenburg in een nieuw jasje

13 november 2020

Het startschot is gegeven voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum Sterrenburg. Na een tijdelijke stop door de uitbraak van het coronavirus kunnen de voorbereidende werkzaamheden worden hervat. Vanaf januari 2021 gaat de vernieuwing van start, welke naar verwachting zal duren tot medio 2022Benieuwd naar alle ontwikkelingen? Lees dan snel verder! 

Jumbo Foodmarkt

Allereerst staat de komst van een zeer ruime Jumbo Foodmarkt (meer dan 4.000 vierkante meter) op de planning. Jumbo Foodmarkt is een concept van Jumbo Supermarkten waar boodschappen doen een belevenis wordt. Je kunt hier alle ingrediënten kopen om zelf een gerecht te bereiden óf een vers bereide kant-en-klaar maaltijd meenemen. 

Daarnaast worden er circa 215 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan circa 165 parkeerplaatsen op het dak van de nieuwe Jumbo Foodmarkt en circa 50 parkeerplaatsen boven de bestaande winkels door een nieuw te realiseren parkeerdek. De oplevering van de Jumbo Foodmarkt staat gepland voor eind 2021. In 2022 verhuist onder andere Lidl naar een compleet nieuwe en grotere winkel op de huidige Jumbo-locatie. 

Een vernieuwde look  

Ook de binnenkant van het winkelcentrum ondergaat een grondige metamorfose. Denk hierbij aan nieuwe plafonds, vloeren, wand- en kolomafwerkingen, verlichting, winkelfronten en puien die onder handen worden genomen. Ook bij binnenkomt staat een verrassing te wachtenDe entrees van het winkelcentrum worden namelijk voorzien van een ‘facelift’. 

Verder wordt Sterrenburg getransformeerd van klassiek winkelcentrum naar Full Service Center. Dit betekent dat het centrum, naast retail, ook faciliteiten krijgt zoals gezondheid en verzorging, een speelgelegenheid voor kinderen, extra zitgelegenheden en een combinatie van verszaken en aanvullende diensten voor huurders en bezoekers. Aan de achterzijde van het winkelcentrum wordt de expeditiestraat van het centrum verbeterd om de bevoorrading van winkels te vergemakkelijken. 

De geplande werkzaamheden vinden plaats in fases. Het winkelcentrum blijft altijd open en toegankelijk voor bezoekers. 

Meer dan een winkelcentrum  

Winkelcentrum Sterrenburg werd geopend in 1973 en is sindsdien een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners uit de gelijknamige wijk. Met een brede mix van 55 winkels en verschillende horecagelegenheden kun je als bezoeker voor iedere boodschap terecht in het winkelcentrum. Waarbij je natuurlijk gebruik kunt maken van de 500 gratis parkeerplekken.  

Dhuidige uitstraling van het winkelcentrum is niet meer van deze tijd. Door de complete vernieuwing van het winkelcentrum de komende tijd willen we het winkelcentrum beter aan laten sluiten bij de wensen van bezoekers en nieuwe huurders om zo het kloppend hart in de wijk Sterrenburg te blijven. 

Niets missen? 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd deze webpagina dan goed in de gaten voor alle updates. Ook op onze Facebookpagina delen we het allerlaatste nieuws! 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven