Vandaag geopend 09:00 - 17:30
Update: vernieuwingen voor het nieuwe jaar!

Update: vernieuwingen voor het nieuwe jaar!

4 januari 2023

Goed nieuws, de eindstreep van het vernieuwde Sterrenburg komt in zicht! Vanaf maandag 9 januari worden de werkzaamheden aan Sterrenburg weer opgepakt. Benieuwd naar de planning? Lees dan snel verder!  

Entree bij Koelewijn en Delicious 
In de week van 9 januari worden er bouwmuren geplaatst voor Delicious en worden de huidige puien van Delicious en de oude Multivlaai gesloopt. Er komt wellicht een tijdelijke tunnel bij de entree van het winkelcentrum naast Koelewijn, zodat bezoekers gemakkelijk naar binnen kunnen lopen.  

Let op dat de entree en schuifdeuren tijdelijk weggehaald worden en dat er op een bepaald moment een nieuw dak komt boven de entree. Dit betekent dat de entree voor winkelend publiek een dagje tijdelijk dicht moet. We laten jullie op tijd weten wanneer dit gebeurt en verwijzen jullie naar de andere entrees. Koelewijn Visspecialiteiten blijft wel bereikbaar via de passage.  

Buitengevels Galileilaan 
Vanaf begin februari krijgen de buitengevels vanaf de entree van Koelewijn tot en met Cafetaria Family Snacks en de Sterrenburgflat nieuwe gevelstenen en speciale verf. Dat belooft een plaatje te worden! 

Parkeerdek boven Basic-Fit, Hema, Zeeman en Blokker 
We hebben het storten van het uitgebreide parkeerdek moeten uitstellen vanwege slecht weer, maar het staat nu gepland voor halverwege januari (als de weergoden het toelaten). Het storten zal ’s ochtends vroeg beginnen en halverwege de middag weer klaar zijn. Deze werkzaamheden zorgen voor beperkte doorgang aan de Expiditiestraat,  

Entrees naast Lotus 
In de week van 9 januari worden de twee steigers voor de entrees naast Lotus opnieuw opgebouwd. Daarna gaan we de luifels boven beide entrees afmaken. We verwachten dat we in februari klaar zullen zijn met het vervangen van de schuifdeuren van beide entrees. 

Passage voor Lotus 
Bovendien gaan we ook in de week van 9 januari de passage bovenaan de rolpaden bij Lotus en Hizi Hair renoveren. We vervangen de oude plafonds door nieuwe gipsplafonds met LED-verlichting en de hoge passage tussen Lotus en BurgerME krijgt nieuwe gevelbekleding.  

We hopen dat deze update jullie een beter idee geeft van wat er de komende tijd gepland staat. Bedankt voor al jullie geduld en vertrouwen! 

Houd onze Facebook, Instagram én website goed in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen updates te missen!

 

Verbouwingsupdate: rustig de decembermaand in!

Verbouwingsupdate: rustig de decembermaand in!

23 november 2022

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw… De decembermaand is een maand waar iedereen naar uitkijkt en volop van geniet. Om deze reden worden de meeste werkzaamheden de komende twee weken ('s nachts) afgerond. Daarna merk je eventjes vrijwel niets van de verbouwing, maar wel van de vernieuwing!

Interne bouw
Alle plafonds en puien bij de winkels tot en met Lidl zijn naar verwachting af in de week van 28 november. Begin volgend jaar zullen dezelfde werkzaamheden plaatsvinden bij de winkels in het rijtje van Kruidvat naar Koelewijn. Ook het vinden van de beste route door het winkelcentrum zal makkelijker worden: we krijgen gloednieuwe wegwijzers! Daarbij komen er gloednieuwe haakse signing borden voor de winkels. Deze aanpassingen zullen in de week van 28 november worden afgerond en maakt je bezoek aan Sterrenburg een stuk overzichtelijker.

Entrees
De twee entrees bij Lotus wordt aan de buitenzijde opgefrist en zal in de loop van volgende week zo veel mogelijk worden afgerond. Ook kunnen we alvast verklappen dat vanaf de tweede week van januari de entree bij de nu nog huidige Multivlaai en Koelewijn een upgrade krijgt! Om een goed resultaat te behalen, zal deze entree tegen deze tijd tijdelijk gesloten zijn. Je kunt Sterrenburg via op dat moment betreden nog steeds betreden via deze kant, maar dan via de oude (nu nog huidige) unit van Multivlaai.

Psst… wist je dat de nieuwe Multivlaai 7 december de deuren opent naast Kippie? 🥮

Nieuw parkeerdek
Je hebt het misschien al gezien, de bouwlui zijn hard op weg om circa 80 nieuwe parkeerplaatsen te creëren op het parkeerdek. Deze worden op dit moment boven HEMA gebouwd. Met een beetje geluk kun je net voor kerst al een nieuw plekje uitproberen!

Openbare zitgelegenheden
Naar verwachting zijn in de week van 28 november de openbare zitplaatsen bij het every.deli plein gereed. Plof tussen het shoppen lekker neer, geniet straks van een warme kop koffie tussen de leuke groene wanden die geplaatst worden. Zo kom jij heerlijk even bij!

Ook de openbare zitplaatsen tegenover Intertoys steken we in een nieuw jasje en op het pleintje voor de Jumbo Foodmarkt komt een extra gelegenheid om even uit te rusten. Zo lees jij lekker je nieuwe tijdschrift van Bruna, terwijl je partner zich waagt aan de boodschappen. 😉

Hou onze Facebook, Instagram én website goed in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen updates te missen!

Update: Steiger boven rolpad bij Lidl

Update: Steiger boven rolpad bij Lidl

20 oktober 2022

Hé, wat is dat nu boven ons hoofd? Vanaf deze week zal er over het rolpad bij Lidl een steiger staan. De werkzaamheden die voorheen plaatsvonden bij het rolpad bij HEMA, worden nu ook toegepast aan de andere kant van Sterrenburg. 🔧

Er worden onder andere aanpassingen gemaakt aan de sprinkler, verlichting en lichtkoepels aan het plafond. Wel zo fijn om hieronder door te lopen zonder thuis te komen met een laagje stof over je heen, toch? Mocht je dat wel willen, kunnen we dit natuurlijk ook voor je regelen. 😉 Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind november/begin december klaar zijn.

Bedankje
Elke dag komen we stap voor stap dichter bij het nieuwe Sterrenburg. Dit is niet alleen te danken aan onze ondernemers en bouwlui, maar ook aan onze trouwe bezoekers. We willen jullie graag bedanken voor jullie begrip en medewerking tijdens de verbouwing. We staan met z’n allen te popelen op het eindresultaat!

Niets missen?
Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de verbouwing? Hou dan onze Facebook, Instagram én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Kippie is geopend!

Kippie is geopend!

12 oktober 2022

Woehoe, tijd voor een feestje! De gloednieuwe Kippie is vandaag officieel geopend. We hebben deze toppers een paar weken moeten missen, maar ze zijn weer terug! En hoe?!

Nodig je vrienden, familie en collega's maar vast uit, want de kippiepan kan binnenkort weer op tafel. In het vernieuwde Kippie filiaal kun je zoals altijd terecht voor heerlijke broodjes, vers gegrilde kip en de lekkerste kant-en-klaar maaltijden. Het vertrouwde team staat weer, zoals vanouds, voor je klaar!

Om het vernieuwde pand met jullie te vieren heeft Kippie een aantal mooie openingsacties! 

  • De eerste 50 klanten krijgen bij besteding van 10 euro of meer, een gratis partyschotel!
  • Vijf vers gegrilde kippenpootjes, voor €5!
  • Alle snackbroodjes zijn €1,20!
  • Haal vier loempia's en betaal er drie!

Dat wordt smullen! Kom jij deze toppers binnenkort feliciteren met de vernieuwing van het pand? 

*De openingsacties van Kippie zijn slechts voor een beperkte tijd geldig. 

Update: Belijning parkeerdek

Update: Belijning parkeerdek

7 oktober 2022

Goed nieuws! Het is tijd om de laatste puntjes op de P te zetten. Op maandag 10 oktober wordt een start gemaakt met het aanbrengen van de belijning op het bestaande parkeerdek. Let op! Er zullen minder parkeerplekken beschikbaar zijn.

Onze aannemer zal de belijning van het parkeerdek in drie fases uitvoeren. Dit betekent dat er van 10 t/m 12 oktober dagelijks een gedeelte van het parkeerdek wordt afgezet. Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn om het parkeren in goede orde te laten verlopen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden op woensdag 12 oktober klaar zijn. 

Nieuwsgierig naar de komende werkzaamheden? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Sluiting entree en sloping brug

Sluiting entree en sloping brug

12 september 2022

We zijn begonnen aan een belangrijk mijlpaal in Sterrenburg. Kan jij raden wat het is…? In het vernieuwde Sterrenburg nemen we afscheid van de loopbrug op de eerste etage en sluit de bijbehorende entree. Let’s go!

De entree op de eerste etage tegenover De Zilveren Naald, richting het parkeerdek, sluit vandaag officieel. Meteen daarna volgt de sloping van de brug naar deze entree toe. We verwijzen je graag door naar onze trotse, nieuwe entree, een eindje verderop! Alle winkels blijven toegankelijk tijdens de werkzaamheden en naar verwachting neemt dit gedeelte van de vernieuwing ongeveer twee weken in beslag.

De werkzaamheden
Om een verdieping lager niet tot last te zijn, worden er vandaag stofwanden op de begane grond geplaatst. Daarnaast wordt alles netjes afgezet en al snel volgt het slopen van de brug. Het slopen van de brug vraagt om een knap staaltje werk. Gelukkig weten de bouwlui precies waar ze mee bezig zijn en plaatsen ze woensdag 14 september ook stempeltorens om de werkzaamheden te ondersteunen. Dit betekent dat het alleen mogelijk is om langs Hans Anders en Piet Lap door te steken naar de rest van het winkelcentrum.

Wat voor geluid komt erbij kijken?
Het verwijderen van een brug is niet niks en het hele proces brengt de nodige geluidsoverlast met zich mee. We doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken en willen jullie via dit bericht goed voorbereiden. In de week van maandag 19 september wordt de brug in stukken gezaagd. Dit zal naar verwachting het meeste geluid met zich meebrengen. Als alles meezit, zijn ze hiermee in een week klaar!

Om Sterrenburg te transformeren naar een Full Service Center, gebeurt er een hoop tegelijk. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Hou dan de ‘Sterrenburg vernieuwt-pagina in de gaten, volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Toiletten tijdelijk gesloten

Toiletten tijdelijk gesloten

7 september 2022

Zoals jullie weten is de bouw op de eerste verdieping van Sterrenburg ook al even bezig. De entree wordt opgeknapt en de vloer en het plafond bij de roltrappen worden vervangen. Naast de entree en roltrappen, bevinden zich op deze verdieping ook de toiletten. Die worden zeker niet vergeten in het plan voor een vernieuwd Sterrenburg!

De bouwlui zijn begonnen aan de werkzaamheden en om deze reden zullen de toiletten voor een aantal weken gesloten zijnNaar verwachting kun je over 4 á 5 weken terecht bij de splinternieuwe toiletten van Sterrenburg. We vragen je om een klein beetje geduld, en voor je het weet kan je je shopdag weer extra lang volhouden! 😉

Binnenkort: Vershof Every.Deli in Sterrenburg

Binnenkort: Vershof Every.Deli in Sterrenburg

12 juli 2022

We zitten niet stil in winkelcentrum Sterrenburg. De afgelopen periode zijn we begonnen aan de interne bouw en inmiddels kunnen we het volgende spannende aankondigen: Sterrenburg krijgt een nieuw Vershof, genaamd “Every.Deli”!

Every.Deli
Om ervoor te zorgen dat Sterrenburg een plek krijgt waar je in één rondje al je versproducten kan kopen, beginnen we in augustus aan het nieuwe concept Every.Deli. Wat houdt dit precies in?

Momenteel liggen verswinkels, zoals Bakkerij Korteweg, Bresser Groenteman en Kippie, al bij elkaar. Voor een optimale shopbeleving zullen verswinkels Koelewijn’s Visspecialiteiten en Multivlaai verhuizen en zich toevoegen aan deze passage. Zo creëren we een echte versstraat!

Ook doen Jamin en Slagerij Gelderblom mee aan de stoelendans. Zij zullen switchen van locatie en kijken uit om verder te gaan in een nieuw, fris pand.

Neem plaats
Nu alles bij elkaar zit, is het wel zo lekker om die verse kibbeling of kipsaté gelijk op te smikkelen. We zijn dan ook blij om te melden dat het nieuwe Vershof een ruimte krijgt waar je heerlijk kunt uitrusten en al stiekem kan genieten van je aankopen. Spiek vooral even op de bijgaande impressie voor een eerste blik.

Uitbreiding Van Pelt Lunchroom
Eenmaal bezig met het creëren en renoveren van het Vershof, kunnen we het volgende natuurlijk niet overslaan… Vol trots zal Van Pelt Delicatessen zich uitbreiden met een eigen terras in het winkelcentrum. Met wie plan jij snel een lunchdate in om het nieuwe terras uit te proberen?    

Het winkelcentrum blijft tijdens de gehele vernieuwing altijd open. De bouw van het Vershof zal naar verwachting duren tot en met het einde van het jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van Sterrenburg? Hou dan de ‘Sterrenburg vernieuwt’-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

Feest met Lidl: 13 juli opent het nieuwe pand

Feest met Lidl: 13 juli opent het nieuwe pand

14 juni 2022

Alweer enkele maandjes staat er een groot leeg pand in Sterrenburg. Na een flinke opknapbeurt is het tijd voor Lidl om naar dit mooiere en grotere pand te verhuizen. Op woensdag 13 juli 09:00 uur openen ze de deuren met allerlei festiviteiten, zoals één minuut gratis winkelen! 🎉

Het oude pand van Jumbo is flink onder handen genomen. De vloeren zijn eruit gesloopt en vervangen, de inrichting is aangepast en langzaam maar zeker zijn we klaar voor de nieuwe Lidl. Om dit te vieren organiseert Lidl 13 juli een echte openingsdag!

Zo begint de dag al om 08:30 met een openingstoespraak, staat de enige echte Annie Aardbei* klaar om met de kleintjes op de foto te gaan en worden er lootjes uitgedeeld voor een hele leuke actie…

Één minuut gratis winkelen 🛒
Om maar meteen met de deur in huis te vallen… Haal op de openingsdag tussen 08:30 en 08:50 uur bij de ingang een gratis lot en maak kans op één minuut gratis winkelen! Om 08:50 uur wordt meteen de winnaar bekend gemaakt en ren je na het startschot de nieuwe Lidl in. Let op, je mag maar twee artikelen per product meenemen en sommige producten (zoals alcoholische dranken) zijn uitgesloten. Lees de actievoorwaarden onderaan deze pagina voor meer informatie.

Oké, ready? 3…2…1… GO! Naar welk schap ren jij als eerste?

Gratis bloemen (eerste 100 klanten) en een bigshopper
Is jouw lot helaas niet getrokken? Niet getreurd, de eerste 100 klanten ontvangen op vertoon van hun digitale klantenkaart een gratis boeket bij de kassa. Zo breng je het feestje mee naar huis. Daarbij kan je ook zo’n mooie bigshopper op de toonbank leggen. Scan weer opnieuw je digitale klantenpas en ook deze neem je gratis mee naar huis!

Lekkers 🍦
Aangezien we al vroeg beginnen, is er gedurende de ochtend een koffie- en theekraam (met lekkers!). Heerlijk om nog even mee wakker te worden. Bovendien denkt Lidl net zoals Annie Aardbei graag aan de vitamientjes en wordt er vers fruit uitgedeeld. Mocht het dan ook nog eens lekker weer zijn, kan een ijsje natuurlijk ook niet missen. 😉

Gefeliciteerd, Lidl!

Niets missen?
Nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren met het oude pand van Lidl? Houd onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

*Annie Aardbei is tot 15:00 uur aanwezig.
**Actievoorwaarden 1 minuut winkelen

Update: Winkeldans in Sterrenburg

Update: Winkeldans in Sterrenburg

2 juni 2022

De komende maanden doen een paar ondernemers mee aan de stoelen… winkeldans in Sterrenburg. Meerdere winkels krijgen een nieuwe locatie, gefeliciteerd!  

Evelynn mode  
De eerste winkel die gaat verhuizen is Evelynn Mode. Deze winkel staat bekend om zijn kleurrijke en tijdloze kleding en de gezellige verkopers. Op dit moment is de winkel voor enkele dagen gesloten. Op dinsdag 7 juni openen ze weer in het pand, waar voorheen de oude bibliotheek zat, naast Hizi Hair.

P.A. de Kokplein 176
3318 JW Dordrecht

Corren Schoenmakerij
Ook voor de geliefde Erdal is het tijd voor een verandering. Na 26 jaar (sinds 1996 een echt begrip in Sterrenburg!) gaat Corren Schoenmakerij verhuizen en zich vestigen in het oude pand van Evelynn Mode, het pand naast de Zilveren Naald. Vrijdag 3 juni worden de deuren tijdelijk gesloten, om naar verwachting dinsdag 7 juni weer feestelijk te openen op de nieuwe locatie. 

P.A. de Kokplein 163
3318 JW Dordrecht

Wij wensen hun veel succes op de nieuwe locatie!

Leuk vooruitzicht
Een groter en ruimer pand, dat is wat Lidl verdiend! Binnenkort gaat ook de tweede supermarkt in Sterrenburg schitteren in een nieuw pand. Houd onze website en Facebook goed in de gaten, want we kunnen alvast verklappen dat het een groot feest wordt!

Het nieuwe parkeerdek van Sterrenburg

Het nieuwe parkeerdek van Sterrenburg

6 april 2022

Een moment waarop velen zitten te wachten… De zelf afgezette rotonde wordt omgetoverd in een professionele rotonde en de belijning van het nieuwe parkeerdek is bijna compleet. Ook wordt het oude gedeelte in fases aangepakt, zodat het parkeerdek één mooi geheel wordt. Lees hier de plannen voor het komende jaar.

11 april: rotonde
Vanaf 11 april wordt er hard gewerkt aan een mooie, professionele rotonde op het parkeerdek, bovenaan de hellingbaan bij de Planetenlaan. Het duurt een paar weken voordat deze staat. Om de werkzaamheden aan de rotonde veilig af te ronden staan er hier vanaf 19 april nog twee verkeersregelaars auto’s te begeleiden. Het hele parkeerdek blijft gedurende deze periode nog steeds toegankelijk.

9 mei: sluiting hellingbaan Planetenlaan
De hellingbaan wordt voorzien van een slijtlaag. Om deze reden zal de hellingbaan naar verwachting een klein weekje gesloten zijn. De andere op- en afgang aan de Galileilaan blijft uiteraard open.

Renovatie oude parkeerdek
Nu er een compleet nieuw parkeerdek boven Jumbo Foodmarkt staat, krijgt het oude parkeerdek ook een renovatie. Om af te zijn van klapperende tegels wordt er een klinkerbestrating aangelegd. Iets waar we naar uitkijken!

De fases zijn zo opgesteld dat de werkzaamheden een rondje maken op het oude parkeerdek. De werkzaamheden starten bij de nieuwe rotonde en verschuiven zich met de verkeersrichting mee naar de hellingbaan aan de Galileilaan. Vervolgens gaan ze weer terug met de verkeersrichting mee naar de rotonde. Voor elke fase wordt er een rijstrook aangelegd over de huidige parkeerplaatsen, zodat de doorstroom van auto’s over het hele parkeerdek mogelijk blijft. Dit betekent wel dat we tijdelijk minder parkeerplaatsen hebben op het huidige parkeerdek dan je van ons gewend bent.

25 april - 16 mei: Het eerste gedeelte van de werkzaamheden vindt plaats vanaf de nieuwe rotonde tot aan de helft van het oude parkeerdek.

16 mei - 1 juni: Het tweede gedeelte start 16 mei en bevindt zich van de helft van het oude parkeerdek tot aan het einde van het parkeerdek.

13 juni - 17 juni: Wanneer het tweede gedeelte is afgerond starten de bouwspecialisten op 1 juni aan de bestrating aan de hellingbaan aan de Galileilaan. Let op! De op- en afgang aan de Galileilaan is voor deze week gesloten. De op- en afgang aan de Planetenlaan blijft open.  

16 juni - 4 juli: Na de hellingbaan aan de Galileilaan gaan de werkzaamheden met de verkeersrichting mee terug naar de nieuwe rotonde. Vanaf 16 juni wordt de eerste helft aangepakt.

4 juli - 18 juli: Vanaf 4 juli wordt de tweede helft aangepakt.

18 juli – eind juli: Het laatste stukje van het parkeerdek is aan de beurt! Dit zijn de parkeerplekken naast de entree van het winkelcentrum. Naar verwachting is de nieuwe bestrating eind juli aangelegd en liggen er twee rijbanen op het parkeerdek zonder klapperende tegels.

Onze bezoekers genieten al van een deel van het nieuwe Sterrenburg. Elke keer komen we weer een stap dichter bij een vernieuwd winkelcentrum en via deze weg krijgt ook het parkeerdek een nieuwe uitstraling. Heb jij eigenlijk een favoriet parkeerplekje op het dek?

Nieuwsgierig naar de komende werkzaamheden? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Interne bouw gaat starten

Interne bouw gaat starten

28 maart 2022

Je bent misschien al via de nieuwe entree aan de Planetenlaan naar binnen gelopen. Waar de vernieuwde passage blinkt en de net geopende Shoeby, Bonne Fleur en Jumbo Foodmarkt iedereen verwelkomt. De rest van het winkelcentrum kan natuurlijk niet achterblijven en de interne bouw gaat van start.  

 

Het komende jaar krijgt de binnenkant van het winkelcentrum een metamorfose. Dit gebeurt in fases zodat het winkelcentrum altijd open en toegankelijk blijft voor de dagelijkse shoprondes.

 

Fase 1 in april en mei 
Op 4 april starten de werkzaamheden van fase 1, die tot en met mei zullen duren. Fase 1 bestaat uit het stuk passage op de begane grond, van Yes Yes fashion t/m Big Bazar met daar tegenover Blokker t/m HEMA.

 

Facelift bestaande entree op het parkeerdek 
De entree aan de zijde van het parkeerdek, op de eerste verdieping schuin tegenover de dierenwinkel, krijgt een ‘facelift’. Het is nog steeds mogelijk om hier het winkelcentrum in en uit te lopen. Op enkele momenten kan het zo zijn dat deze een paar uurtjes dicht is. De rolpaden blijven te allen tijde bereikbaar.    

 

Passage begane grond 
Al in een van onze eerste berichten gaven we aan dat onder andere de plafonds, vloeren, verlichting, winkelfronten en puien worden aangepakt. Nu is het zover! De puien, verlichting en plafond worden in een deel van het centrum vervangen. De renovatie begint bij de passage van Yes Yes fashion t/m Big Bazar met daar tegenover Blokker t/m HEMA. In deze periode wordt er een speciale loopzone gecreëerd voor de bezoekers en zullen de winkels toegankelijk blijven via doorlooptunnels.  

 

Start bouw nieuwe Lidl 
Naast fase 1 gaat ook de bouw van de nieuwe Lidl van start. Weet je nog waar de oude Jumbo zat, voordat we de supermooie Jumbo Foodmarkt hadden? Ja, daar! Op deze plek slopen experts de vloer eruit. Om geluidsoverlast zo goed mogelijk te verminderen, installeren ze een geluidswerende wand.  

 

Let op, zelfs met deze wand kan het verwijderen van een vloer nog wel wat kabaal maken. Net zoals bij de Jumbo Foodmarkt bijten we eerst even gezamenlijk door de zure appel heen. Daarna genieten we drie dubbel zo erg van de vernieuwde Lidl. We bedanken jullie alvast voor jullie begrip.  
 
Niets missen?  

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd deze webpagina dan goed in de gaten voor alle updates. Ook via onze Facebookpagina en nieuwsbrief delen we het allerlaatste nieuws! 

Werkzaamheden entree bij Multivlaai

Werkzaamheden entree bij Multivlaai

28 maart 2022

Afgelopen augustus zijn de werkzaamheden begonnen aan de Expeditiestraat en de tunnel. Deze wordt namelijk verdiept, zodat alle vrachtwagens weer door de tunnel kunnen rijden. De Expeditiestraat is de straat aan de achterzijde van de winkels, waar de vrachtwagens de goederen laden en lossen. Alles loopt volgens plan en de laatste fase van de straat en tunnel gaat van start. 

Het laatste stukje 
De laatste fase van dit project betreft het stukje straat voor de entree bij Multivlaai. Van circa 7 april tot en met circa 7 mei wordt deze heringericht. Doordat de expeditiestraat en tunnel zijn verlaagd, zal ook het stukje straat voor de entree verlaagd moeten worden. Wanneer deze straat een stuk lager is, maken we het ook graag ‘laagdrempelig’ voor onze bezoekers om te komen shoppen. Er komen nieuwe trappetjes voor de bezoekers en wordt er een hellingbaan voor rolstoelen en scootmobiels aangelegd. Spiek vooral even op de foto voor een sfeerimpressie.   
 
De entree blijft gedurende deze tijd via loopplanken open en toegankelijk voor bezoekers. Wel adviseren we rolstoelen en scootmobiels tijdelijk een andere entree te gebruiken.   

Toekomstige plannen 
Gedurende het jaar zullen we in fases de binnenkant van het winkelcentrum en parkeerdek vernieuwen. Op de hoogte blijven? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief

Opening Jumbo Foodmarkt, Shoeby en Bonne Fleur

Opening Jumbo Foodmarkt, Shoeby en Bonne Fleur

3 februari 2022

Ruim een jaar geleden startte de spannende bouw in Sterrenburg. Na grote plannen voor een nieuw parkeerdek, betere toegang naar het winkelcentrum en een gloednieuwe Jumbo Foodmarkt genieten we inmiddels al van de nieuwe parkeerplaatsen en rolpaden voor onze bezoekers. Nu is de tijd aangebroken dat ook de Jumbo Foodmarkt, die twee keer zo groot is als de huidige Jumbo, op 23 februari opent. 

De uitgebreide vers-markt 
Jumbo foodmarkt is een concept van Jumbo Supermarkten waarbij boodschappen doen een waar uitje wordt. Er komt een geheel nieuwe vers-markt. Hier kun je kiezen voor een vers bereide kant-en-klaar maaltijd of je neemt de lekkerste, verse producten mee naar huis om zelf aan de slag te gaan. Eenmaal thuis hoef je ook niet meer te wachten totdat je net gekochte bier koud is. Naast je gekochte, net vers gebrande noten neem je namelijk zo een kratje biertje uit de koeling mee! En wat dacht je van de nieuwe slijterij die zich in de Jumbo Foodmarkt vestigt? 

Een nieuwe beleving  
Bij de Jumbo Foodmarkt is er ook de gelegenheid om de nieuwe keukens ter plekke te proeven. Van stamppot tot Chinees, van soep tot sushi en van broodjes tot pizza. De keukens, met onder andere speciale sushi-chefs, maken met liefde iets voor je klaar. Dit smul je lekker op in het gezellige, ruime food-café van de Jumbo Foodmarkt. 

Duurzaamheid
Wist je dat de nieuwe Jumbo ook nog eens goed voor het milieu gaat zijn? De warmte die uit de koelingen komt wordt namelijk weer terug de winkel ingeblazen. Daarbij zullen de grote ramen ervoor zorgen dat er minder licht nodig is en zal het licht dat wel gebruikt wordt bestaan uit ledlampen. Zo wordt er minder energie verbruikt en stap voor stap gaat ook de rest van het winkelcentrum overstappen op duurzame energie. 

We wachten met smart op de opening van de nieuwe Jumbo Foodmarkt. Heb jij je boodschappenlijstje alvast klaar? 

Nog meer feest met Shoeby en Bonne Fleur
Wat voor leuks staat er ons nog eerst te wachten? De heropening van Shoeby & Bonne Fleur! Shoeby heeft zich tijdelijk gevestigd naast Nelson, maar zal op 16 februari weer terugkeren op de oude, vernieuwde locatie. Daarbij hebben we Bonne Fleur tijdelijk moeten missen, maar de lieftallige bloemenwinkel keert ook op 16 februari terug naar Sterrenburg. Hoog tijd om de bloementjes buiten te zetten!

Niets missen?
De Jumbo Foodmarkt, Shoeby en Bonne Fleur zullen flink bijdragen aan de nieuwe uitstraling van het winkelcentrum. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Tijdelijk afgesloten vanaf 24 januari: op- en afgang parkeerdek aan Planetenlaan

Tijdelijk afgesloten vanaf 24 januari: op- en afgang parkeerdek aan Planetenlaan

17 januari 2022

Het nieuwe parkeerdek van Sterrenburg schittert al even in de zon. Nu de circa 150 extra parkeerplaatsen en de nieuwe op- en afgang van het parkeerdek aan de Planetenlaan er staan, is een bezoek aan Sterrenburg makkelijker dan voorheen.  
 
Werkzaamheden op- en afgang parkeerdek Planetenlaan  
Om onze nieuwe aanwinst een upgrade te geven, worden er volgende week enige werkzaamheden verricht aan de op- en afgang van het parkeerdek aan de Planetenlaan. Voor deze reden is de hellingbaan tijdelijk gesloten van maandag 24 januari tot en met vrijdag 28 januari. Het team brengt binnen enkele dagen de geleider aan op het midden van de hellingbaan. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de bestrating vóór het gedeelte van de op- en afrit. Het parkeerdek en de op- en afgang gevestigd aan de Galileilaan blijven open.  
 
Ontvang updates  
Dit jaar starten de werkzaamheden aan de binnenzijde van Sterrenburg. Wil je op de hoogte blijven van wat er gaat gebeuren? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuw parkeerdek met op- en afgang geopend

Nieuw parkeerdek met op- en afgang geopend

12 november 2021

Een groot moment is aangebroken in Sterrenburg! Na 11 maanden hard werken hebben de bouwlui wederom bewezen dat ze echte vakmannen zijn. Waar eerst nog gras lag, staat nu een gloednieuw gebouw met een nieuw parkeerdek.

Nieuw parkeerdek met op- en afgang
Sterrenburg is circa 150 parkeerplaatsen rijker! Het gloednieuwe parkeerdek opent zich vandaag voor bezoekers. En dat niet alleen… Na een aantal maanden de helling aan de Planetenlaan te hebben gebruikt voor alleen het oprijden van het parkeerdek, is deze nu ook beschikbaar voor het afrijden van het parkeerdek. Daarbij zijn ook de nieuwe rolpaden open voor gebruik, dat klinkt als relaxed shoppen!

Passage en entree Planetenlaan
Je bent wellicht al door de tijdelijke entreetunnel gelopen aan de Planetenlaan. Hoewel door een tunnel lopen erg spannend is, vertellen we enthousiast dat de nieuwe entree steeds meer vorm krijgt. Het plafond van de nieuwe passage is gestuukt en bijna klaar voor een laagje verf en mooie verlichting. Bovendien wordt de verbrede passage voorzien van nieuw natuursteen. Ze zijn hier nog ongeveer 3 weken mee bezig en dan is het mogelijk om door de nieuwe passage en entree heen te wandelen. 

Jumbo Foodmarkt, Bonne Fleur en Shoeby
Naast het parkeerdek, de op- en afgang van het parkeerdek en de passage en entree aan de Planetenlaan is er ook hard gewerkt aan de units van de Jumbo Foodmarkt, Bonne Fleur en Shoeby. Deze winkels zijn zo goed als klaar om van binnen verder verbouwd en ingericht te worden. Zij zullen in januari en februari hun deuren openen. Eerst gaan we met z’n allen maar eens goed van de feestdagen genieten!

Meer vernieuwingen in het verschiet
In de loop van 2022 krijgt ook de binnenzijde van het centrum een metamorfose. Er komen onder andere nieuwe plafonds, vloeren, verlichting, extra zitgelegenheid, een upgrade van de entrees en moderne winkelpuien.

video
Nieuw parkeerdek met op- en afgang opent vrijdagmiddag 12 november

Nieuw parkeerdek met op- en afgang opent vrijdagmiddag 12 november

8 november 2021

Na lang gewacht te hebben is het tijd! Sinds januari was de op- en afgang van het parkeerdek aan de Planetenlaan gesloten en sinds eind mei is deze opnieuw geopend voor alleen het oprijden van het parkeerdek. Inmiddels zijn we weer zover!

Op vrijdagmiddag 12 november wordt het nieuwe parkeerdek vrijgegeven voor onze bezoekers. Daarbij zal ook de op- en afgang van het parkeerdek aan de Planetenlaan weer beschikbaar zijn voor tweerichtingsverkeer. Het is dan mogelijk om, naast de afrit aan de Galileilaan, ook bij de Planetenlaan het parkeerdek af te rijden.

Maar dat is nog niet alles… Deze vrijdag wordt ook het lege gebouw van de Jumbo Foodmarkt opgeleverd. Na maanden hard werken staat het gebouw stevig en zijn de werkzaamheden van buiten klaar.

Blijf op de hoogte
We naderen bijna het eind van de verbouwing aan de Planetenlaanzijde. Nieuwsgierig wat er nog staat te gebeuren? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Update verdieping expeditiestraat

Update verdieping expeditiestraat

3 november 2021

Nu we langzaam de koude wintermaanden trotseren kunnen we met een gerust hart vertellen dat de werkzaamheden aan de Planetenlaanzijde bijna zijn afgerond! Beetje bij beetje naderen we ook het eind van het eerste deel van de expeditiestraat en tunnel.

In onze vorige update vertelden we hoe de uitbreiding en vernieuwing de ondernemers van Sterrenburg helpt. Door de expeditiestraat en tunnel te verlagen wordt deze toegankelijker voor vrachtwagens en zal het laden en lossen van goederen beter en veiliger verlopen.

Op dit moment vindt het eerste gedeelte van de verdieping plaats en is fase 2 bijna afgerond. Het stuk achter bij Van Pelt Kappers tot het magazijn van de Jumbo is dan verdiept. Alle werkzaamheden van het eerste gedeelte van de expeditiestraat en tunnel zal medio november gereed zijn. In januari 2022 zal het tweede gedeelte van de verdieping van de expeditiestraat plaatsvinden. De hardwerkende bouwlui, bezoekers en omwonende verdienen eerst een welverdiende rust in de decembermaand!

Parkeren
Om alles veilig te laten verlopen kunnen we ook jullie hulp gebruiken. Doordat de expeditiestraat vanuit twee kanten nu tijdelijk doodlopend is ontstaat er tweerichtingsverkeer waar het voorheen eenrichtingsverkeer was. Om deze situatie veilig te houden vragen wij onze bezoekers te parkeren op het gratis parkeerdek in plaats van de bedieningsstraat, achter bij de Lidl. Op deze wijze kunnen de vrachtwagens veilig hun goederen laden en lossen en de expeditiestraat weer verlaten.

En alvast wat leuks om naar uit te kijken… Binnenkort zal ook het nieuwe parkeerdek op de nieuwe Jumbo Foodmarkt openen! Meer informatie volgt snel.

Nieuwsgierig naar de komende werkzaamheden? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vernieuwing entree Planetenlaan

Vernieuwing entree Planetenlaan

10 september 2021

Inmiddels zijn we al aardig op weg met de verbouwing van Sterrenburg. Stukje bij beetje werken we eraan om Sterrenburg mooier en gezelliger te maken. We geven je graag een update over de veranderingen.

In de vorige update las je over de expeditiestraat en tunnel. Deze week gaan we verder met de vernieuwing door sloopwerkzaamheden van de oude puien bij de oude Kruidvat en Shoeby aan de Planetenlaanzijde. Rondom het bouwgebied worden hekwerken geplaatst, zodat er nog altijd veilig gewinkeld kan worden.

Verandering ingang

Omdat ook de huidige ingang van het winkelcentrum aan de Planetenlaan bij de voormalige Shoeby en het plafond worden gesloopt, komt er een nieuwe tijdelijke entree met bouwhekken eromheen. Vervolgens wordt er een permanente tunnel gemaakt, zodat de entree via de Planetenlaan bereikbaar blijft. De nieuwe route wordt aangeven met bouwdoeken en pijlen. De verwachting is dat deze werkzaamheden deze herfst nog afgerond kunnen worden.

Blijf op de hoogte

We zijn voor jou en voor onze ondernemers hard aan het werk voor een nieuw Sterrenburg. We kijken uit naar het resultaat voor jou en voor ons. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan onze Facebook én website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Verbouwing expeditiestraat van start

Verbouwing expeditiestraat van start

30 augustus 2021

We zijn al een eind op weg met de vernieuwing van winkelcentrum Sterrenburg. Niet alleen komt er een mooier, gezelliger winkelcentrum voor de bezoekers, ook voor de ondernemers gaan we aan de slag! Vandaag start namelijk de verbouwing aan de expeditiestraat.

Winkelcentrum Sterrenburg is niks zonder de stralende ondernemers die de bezoekers elke dag verwelkomen. Met de renovatie nemen we daarom ook graag de ondernemers in gedachten en komt nu de expeditiestraat en tunnel aan bod. De expeditiestraat is de straat aan de achterzijde van de winkels waar de vrachtwagens de goederen laden en lossen. Om dit toegankelijker en veiliger te maken gaan de hardwerkende bouwlui de straat verlagen, wordt er een damwand aangebracht en passen ze de bevoorradingsopgangen naar de expeditiedeuren aan waar nodig is. Zo komen al jouw favoriete producten elke dag veilig in de winkel te liggen!  

Verbouwing opgesplitst in twee delen
De verbouwing van de expeditiestraat en tunnel is in twee delen opgesplitst. Het eerste deel van de planning start vandaag en is medio november gereed, dit is achter bij Van Pelt Kappers tot Jumbo. Het tweede gedeelte van de werkzaamheden start medio januari 2022 en zal naar verwachting eind mei 2022 gereed zijn, dit is achter van Jumbo t/m de entree bij Multivlaai. De twee delen zijn elk onderverdeeld in meerdere fases, waarbij per fase een gedeelte van de straat en tunnel wordt aangepakt.   

Parkeren expeditiestraat
De verbouwing zal geen hinder opleveren voor onze bezoekers. Echter, door de verbouwing zal de expeditiestraat tijdelijk doodlopend zijn en ontstaat er in plaats van een eenrichtingsverkeer een tweerichtingsverkeer. Om dubbel parkeren en ophoudend verkeer te voorkomen vragen wij in bovenstaande periode of al onze bezoekers op het gratis parkeerdek willen parkeren en niet in de bedieningsstraat, achter bij de Lidl. Zo zorgen we samen voor een goed verloop van de verbouwing.

Blijf op de hoogte
We zijn voor onze ondernemers en jou hard aan het werk  en kijken allen uit naar het nieuwe Sterrenburg voor jou en voor ons. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan onze Facebook én website in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven