Vandaag geopend 09:00 - 18:00
Kruidvat verhuist!

Kruidvat verhuist!

2 december 2020

De vernieuwing van Sterrenburg gaat nu echt starten en dat betekent ook wat voor de locatie van ondernemers in het winkelcentrum. De eerste verhuizing die op de planning staat? Dat is Kruidvat.

Een tijdelijke locatie

Kruidvat vestigt zich tijdelijk in het oude pand van Bonnefleur, tussen Jamin en Kippie in. Dit pand zullen zij tijdelijk bemannen, totdat ze in een later traject overgaan naar een gloednieuwe ruimte. De laatste verkoopdag op de oude locatie is 19 december 17:00. Zij zullen open gaan op de nieuwe locatie op 20 december om 12:00. Zodra Kruidvat verhuisd is, gaan we aan de slag met de sloop van het huidige pand voor de uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg.

Nieuws: Retail Bouw - Update werkzaamheden

Nieuws: Retail Bouw - Update werkzaamheden

17 november 2020

De uitbreiding van Winkelcentrum Sterrenburg gaat van start! Retail Bouw Nederland BV heeft de opdracht verkregen voor de realisatie van het nieuwe Sterrenburg. Wat jullie kunnen verwachten de aankomende maanden? Projectleider Twan Hulzink en uitvoerder Walter Stapelbroek nemen je mee in de bouwplanning. De komende tijd zullen ook zij je hier regelmatig op de hoogte houden van de voortgang!

Start eerste fase

Maandag 23 november start Retail Bouw met de eerste bouwwerkzaamheden. Omdat bij de bouw veel parkeerplaatsen op het maaiveld worden weggenomen, waaronder een plek voor mindervaliden, zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve parkeerplaats. We zijn met de VvE van de Sterrenburgflat overeengekomen om een tijdelijk parkeerterrein aan te leggen voor de flat, bedoeld voor de flatbewoners. Op de indicatieve tekening hieronder zie je hoe deze tijdelijke herinrichting van het voorterrein vorm krijgt.

Sterrenburg vernieuwing.png

Nadat het tijdelijke parkeerterrein is gerealiseerd, zal een deel van de parkeerplaatsen langs de hellingbaan van de flat weg worden genomen. Op deze manier blijven de bergingen en garageboxen aan de achterzijde van de flat toegankelijk. Vervolgens wordt het resterende terrein afgezet met hekwerken tot aan de oprit van het winkelcentrum. De doorsteek aan de achterzijde van de flat richting de Planetenlaan valt hiermee weg. Dit om het bouwterrein gereed te maken voor onze werkzaamheden.

Sloop- en heiwerkzaamheden

Naar verwachting start Retail Bouw maandag 25 januari met de sloopwerkzaamheden van Kruidvat. De oprit naar het parkeerdek vanaf de Planetenlaan wordt op dat moment afgesloten. De ingang vanaf de Planetenlaan wordt ook deels ingeperkt door het plaatsen van een bouwschutting en -sluis in de passage voor de veiligheid van de bezoekers en de winkeliers.

Daaropvolgend beginnen de heiwerkzaamheden naar verwachting vanaf 15 februari. Afhankelijk van de eventuele weersomstandigheden zal dit circa 6 tot 7 weken in beslag nemen, waarbij enige overlast helaas onvermijdelijk is. Uiteraard probeert Retail Bouw dit zo veel mogelijk te beperken.

Vragen?

Tijdens de werkzaamheden kun je voor vragen terecht bij de bouwkeet op locatie, te herkennen aan het logo van Retail Bouw Nederland. Natuurlijk kun je ook per e-mail contact opnemen via wc-sterrenburg@retail-bouw.nl.

Nieuws: Sterrenburg in een nieuw jasje

Nieuws: Sterrenburg in een nieuw jasje

13 november 2020

Het startschot is gegeven voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum Sterrenburg. Na een tijdelijke stop door de uitbraak van het coronavirus kunnen de voorbereidende werkzaamheden worden hervat. Vanaf januari 2021 gaat de vernieuwing van start, welke naar verwachting zal duren tot medio 2022Benieuwd naar alle ontwikkelingen? Lees dan snel verder! 

Jumbo Foodmarkt

Allereerst staat de komst van een zeer ruime Jumbo Foodmarkt (meer dan 4.000 vierkante meter) op de planning. Jumbo Foodmarkt is een concept van Jumbo Supermarkten waar boodschappen doen een belevenis wordt. Je kunt hier alle ingrediënten kopen om zelf een gerecht te bereiden óf een vers bereide kant-en-klaar maaltijd meenemen. 

Daarnaast worden er circa 215 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan circa 165 parkeerplaatsen op het dak van de nieuwe Jumbo Foodmarkt en circa 50 parkeerplaatsen boven de bestaande winkels door een nieuw te realiseren parkeerdek. De oplevering van de Jumbo Foodmarkt staat gepland voor eind 2021. In 2022 verhuist onder andere Lidl naar een compleet nieuwe en grotere winkel op de huidige Jumbo-locatie. 

Een vernieuwde look  

Ook de binnenkant van het winkelcentrum ondergaat een grondige metamorfose. Denk hierbij aan nieuwe plafonds, vloeren, wand- en kolomafwerkingen, verlichting, winkelfronten en puien die onder handen worden genomen. Ook bij binnenkomt staat een verrassing te wachtenDe entrees van het winkelcentrum worden namelijk voorzien van een ‘facelift’. 

Verder wordt Sterrenburg getransformeerd van klassiek winkelcentrum naar Full Service Center. Dit betekent dat het centrum, naast retail, ook faciliteiten krijgt zoals gezondheid en verzorging, een speelgelegenheid voor kinderen, extra zitgelegenheden en een combinatie van verszaken en aanvullende diensten voor huurders en bezoekers. Aan de achterzijde van het winkelcentrum wordt de expeditiestraat van het centrum verbeterd om de bevoorrading van winkels te vergemakkelijken. 

De geplande werkzaamheden vinden plaats in fases. Het winkelcentrum blijft altijd open en toegankelijk voor bezoekers. 

Meer dan een winkelcentrum  

Winkelcentrum Sterrenburg werd geopend in 1973 en is sindsdien een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners uit de gelijknamige wijk. Met een brede mix van 55 winkels en verschillende horecagelegenheden kun je als bezoeker voor iedere boodschap terecht in het winkelcentrum. Waarbij je natuurlijk gebruik kunt maken van de 500 gratis parkeerplekken.  

Dhuidige uitstraling van het winkelcentrum is niet meer van deze tijd. Door de complete vernieuwing van het winkelcentrum de komende tijd willen we het winkelcentrum beter aan laten sluiten bij de wensen van bezoekers en nieuwe huurders om zo het kloppend hart in de wijk Sterrenburg te blijven. 

Niets missen? 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd deze webpagina dan goed in de gaten voor alle updates. Ook op onze Facebookpagina delen we het allerlaatste nieuws!